noticies noticies

Pego se senbilitza amb els ODS i la sostenibilitat mitjançant el projecte ‘In/Sostenible’ del Fons Valencià per la Solidaritat

Aquesta proposta té com a finalitat apropar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, incidint la producció i el consum responsable

Pego inaugura hui l’exposició ‘Un camí cap a la sostenibilitat’, la qual pretén aproximar els 17 ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de l’Agenda 2030 a la ciutadania del municipi. Concretament s’aprofundirà en l’ODS 12, que incideix en la producció i el consum responsable. Aquesta exposició es podrà visitar de manera gratuïta al Museu d’Art Contemporani des de hui fins el 30 de gener; en horari de 17 a 20 hores de dimarts a divendres i de 10 a 13 hores els dissabtes.

Seguint amb les activitats del projecte, també es realitzarà, el diumenge 29 gener a les 18.00 h, al Teatre Municipal (Pl. del Mercat, 8), el contacontes teatralitzat “Anem a cercar un tresor” amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar als xiquets i les xiquetes de Pego sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits i la forma de consum per a no acabar amb el planeta. Per altra banda, l’alumnat dels centres educatius se sensibilitzarà a través de l’activitat didàctica “Soc conscient de quin consum faig” amb reflexions sobre la situació del planeta i l’anàlisi d’alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

Pego acull el projecte “In/Sostenible” dins del marc de l’educació per al desenvolupament i la ciutadania global que s’ofereix a les entitats locals sòcies del Fons Valencià per la Solidaritat, les quals sumen esforços i recursos des del municipalisme valencià i la descentralització per a treballar conjuntament per una justícia global.

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 137 entitats locals valencianes sòcies (128 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència.

Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

 

Publicat en: