noticies noticies

Comencen les obres per a convertir l’antic centre de salut en una zona d’aparcament

L’objectiu és ampliar les places d’aparcament amb 24 nous llocs i solucionar així la falta d’espai per a estacionar vehicles en aquesta zona del municipi

Es van complint els terminis per a convertir l’antic centre de salut en una zona d’aparcament. L’empresa adjudicatària ja ha començat els treballs per a derruir l’antic edifici. De fet ja s’aprecia l’estructura original de l’immoble, al llarg dels pròxims dies s’esfondraran les parets exteriors. L’objectiu és mantindre aquesta antiga coberta, instal·lada en els anys 60 per a albergar, de manera momentània, el mercat municipal, “va ser una mesura circumstancial, perquè s’estava treballant en les instal·lacions que anaven a allotjar el mercat municipal, on se situa actualment”, explica l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela.

Posteriorment es retirarà el fibrociment utilitzat per a la construcció de l’edifici, es faran treballs de millora i recuperació de la coberta original, així com la conservació dels murals de finals dels 60; i es procedirà a realitzar la instal·lació elèctrica i hídrica.

Cal recordar que es tracta d’un projecte el cost del qual ascendeix a 299.533,06 euros i és totalment finançat pel consistori pegolí. “Es busca amb aquesta obra habilitar l’espai per a fins a 24 vehicles, dos d’aquestes places per a usuaris amb mobilitat reduïda. Pretenem donar solució al problema de falta d’aparcament en aquesta zona del municipi”, explica la regidor d’Urbanisme, Laura Castellà.

Aquest futur aparcament va ser, antany un safareig, inaugurat l’any 1927, “en el 66 es va construir la infraestructura per al mercat, un sostre sustentat per pilars, bàsicament per a resguardar-se de la pluja i el sol”, comenta Almela. Sobre aquesta infraestructura es va edificar, anys més tard, entre 1981 i 1983, l’edifici que encara es manté en peus i que va servir durant anys com a centre de salut. “Però des de l’any 1999, quan es va construir el nou edifici enfront del Passeig Michel, aquest ha servit com a magatzem i espai per a algunes associacions; entitats que es reubicaran en altres dependències municipals quan es construïsca l’aparcament”, remarca Castellà. La nova infraestructura “augmentarà el nombre de places d’aparcament en la zona, una demanda dels veïns i veïnes de fa anys, era una obra necessària”, incideix la responsable d’Urbanisme.

 

Publicat en: