noticies noticies

Evarist Miralles donarà una ‘masterclass’ a xiquets i xiquetes de Pego sobre com cuinar una crosta

Es tracta d’una jornada organitzada pel Consell d’Infància i Adolescència per a celebrar el dia dedicat al tradicional plat autòcton

El reconegut cuiner pegolí Evarist Miralles donarà una ‘masterclass’ sobre com cuinar una Crosta a xiquets i xiquetes del municipi. Es tracta d’un esdeveniment organitzat pel Consell d’Infància i Adolescència, a través de les regidories d’Educació, Igualtat i Turisme l’objectiu del qual és donar a conéixer als més xicotets i xicotetes els secrets del plat més preuat pels pegolins i pegolines.

L’acció tindrà lloc el dilluns 20 de febrer en la Plaça l’Ajuntament, a les 17.30 hores. Evarist i una quinzena de xiquets i xiquetes, tots ells membres actius del Consell d’Infància i Adolescència, cuinaran crostes. Cada participant tindrà una ‘caixa sorpresa’ amb els productes necessari per a cuinar aquesta recepta tan típica del municipi pegolí. El xef els explicarà els passos a seguir per a cuinar-lo i els secrets per a aconseguir l’excel·lència d’aquest plat. També els explicarà la importància d’apostar pel consum de productes de proximitat.

“Aquesta masterclass està oberta a tots els veïns i veïnes, encara que només participen de manera activa una quinzena de xiquets i xiquetes, qui vulga pot acostar-se a la Plaça de l’Ajuntament a veure aquest espectacle culinari de la mà d’un gran cuiner”, comenta la regidor d’Igualtat, Merxe Bolta. “L’arròs amb crosta és més que una recepta per als pegolins i pegolines, per això volem que perdure i no hi ha res millor que ensenyar-ho als més xicotets i xicotetes. A més creiem que és important que sàpien que el consum de productes de proximitat afavoreix l’economia local, així com la salut”, ressenya l’edil.

Al front del restaurant El Nou Cavall Verd, a la Vall de Laguar, el cuiner pegolí està reconegut en l’àmbit nacional i internacional. L’any 2012 va aconseguir el premi Bocuse d’Or 2012, un dels certamens gastronòmics més importants del món. La cuina de Miralles està marcada per la constant recerca de sabor i el respecte per la identitat de cada producte, sempre mirant per promocionar els de la zona.

 

Publicat en: