noticies noticies

Pego mira a Europa per a donar llum verda a projectes com la Via Verda

El consistori rep la visita de l’eurodiputat Doménech Ruiz per a establir un full de ruta a l’hora de consolidar propostes que necessiten inversió europea

Pego fixa la mirada a Europa per a poder dur a terme projectes de gran envergadura. El consistori ha rebut hui la visita de l’eurodiputat Doménech Ruiz per a tractar d’assentar les bases de propostes que el consistori vol portar avant però que necessiten d’un gran suport econòmic. Una d’elles és la Via Verda, una ruta que connecte el nucli urbà de Pego amb el seu pulmó, el parc natural de la Marjal.

Aquest itinerari milloraria i facilitaria la connexió, a peu o amb bicicleta amb el parc natural, augmentant així les possibilitats de gaudir d’un entorn natural únic. “S’aconseguiria així augmentar, més si cap, l’atractiu turístic d’aquest pulmó verd amb el qual comptem”, matisa l’alcalde, Enrique Moll.

L’edil remarca que el cost d’un projecte d’aquest tipus és elevat pel que es requereix finançament extern, “amb l’ajuda d’Europa seria molt més fàcil”. La proposta, ha assegurat Moll, “ha agradat molt a l’eurodiputat”, qui ha promés tornar a realitzar una nova visita al municipi, concretament al parc natural de la Marjal.

Una altra de les propostes presentada hui a l’eurodiputat ha sigut el projecte de millora integral de dos barris del municipi, “també amb un cost molt elevat per l’envergadura de les actuacions, per la qual cosa també es requereix ajuda financera”.

Per part seua, Ruiz també ha posat sobre la taula algunes propostes arribades des d’Europa. Entre elles el programa europeu ‘Construir Europa des de les entitats locals’, una proposta que busca crear una xarxa europea amb representants d’àmbit local amb l’objectiu de fomentar la comunicació d’assumptes de la Unió Europea a través d’una connexió entre estructures de govern europeu i locals.

Una iniciativa que millorarà la línia de projectes que els municipis ja desenvolupen amb la Unió Europea, en el cas de Pego, ‘Erasmus +’, ‘agermanaments entre municipis de continent europeu’ o projectes mediambientals, entre altres. “La nostra intenció és mantindre un contacte més estret per a aconseguir tot tipus d’ajudes econòmiques que ajuden a finançar projectes de tota mena de matèries, que siguen beneficiosos per a Pego i els seus ciutadans”, conclou l’edil.

 

Publicat en: