noticies noticies

Gastronomia i comerç, protagonistes en la fi de mes de març a Pego

El municipi del 20 al 26 la dotzena edició de les Jornades de l’arròs bomba i bombó i el mateix diumenge la Fira del Comerç i el concurs de pintura ràpida

Al llarg de la setmana vinent els restauradors oferiran fins a 55 propostes que podran degustar veïns, veïnes i visitants, sempre amb reserva prèvia

Gastronomia i comerç es conjuguen per a erigir-se protagonistes en l’últim tram del mes de març a Pego. El municipi celebra noves edicions de les Jornades de l’arròs bomba i bombó i la Fira del Comerç. L’apartat culinari serà el primer posar-se en marxa. La dotzena edició de la jornades dedicades al cereal que creix en la Marjal se celebrarà del 20 al 26 de març.

Enguany l’esdeveniment gastronòmic compta amb més varietat, deu bars i restaurants se sumen a aquesta iniciativa que busca promocionar tant l’arròs autòcton com la qualitat després dels fogons de Pego. El Moss, Ca Briones, Llit i Taula, Aranbea, Daniel, La Placeta, Chacarita, Zorrilla, Rafel i L’Om seran els encarregats de posar sobre la taula suculents menús en els quals el protagonista principal serà l’arròs. Estarà cuinat d’infinitat de formes, es podrà degustar al llarg de la setmana tant la tradicional Crosta pegolina com a paelles, arrossos melosos amb un ampli registre d’ingredients. Els menús, que comptarà també amb entrants i postres, tindran preus d’entre 12 a 28 euros, “dependrà dels ingredients que conformen aqueix dia el menú”, ha assenyalat l’edil de Comerç, Ricardo Sendra.

Per a poder degustar qualsevol d’aquests menús, s’haurà de realitzar reserva prèvia, “és molt important per a poder donar un bon servei”, ha matisat Rafel Frau, propietari del Restaurant Rafel, un dels deu hostalers que participa en aquesta edició. Tant Frau com el responsable de Comerç han valorat aquesta proposta gastronòmica com a “fonamental per a donar a conéixer els tresors de Pego quant a cuina es refereix, especialment l’arròs bomba i bombó”. Sendra ha agraït la predisposició dels restauradors a potenciar aquesta iniciativa, “tant els pegolins i pegolines com a visitants tenen la possibilitat de degustar fins a 55 menús diferents durant la setmana vinent”; “si no fem coses pel poble qui el farà”, ha conclòs Frau.

La segona de les propostes amb la qual Pego tanca el mes de març és la Fira del Comerç, una iniciativa amb la qual es busca potenciar el sector local i fomentar el consum entre els veïns i veïnes. La cita, que se celebrarà en el Passeig Cervantes el 26 de març, arrancarà a les 10 del matí amb la inauguració oficial. Seran un total de 21 estands els que participaran, tots ells comerços locals, així com InfoJove, l’Oficina de Turisme, Creama i Rádio Pego, qui també seran presents al llarg de la jornada.

A partir de les 11 hores tindrà lloc un taller de maquillatge ‘Glitter Party’, a càrrec d’Elena Mengual. Una sessió en la qual podran participar tots els veïns i veïnes que ho desitgen i que tindrà una duració d’al voltant d’una hora i mitja. Serà llavors, a les 12.30 hores, quan arrancada una sessió de ball a càrrec de (Eva Morera Ball). I a les 13 hores seguirà la música amb una actuació en directe.

Una de les potes de la Fira del Comerç és el ja tradicional Concurs de Pintura Ràpida, que reuneix artistes de diferents racons d’Espanya. A les 9 del matí tindrà lloc la recepció dels participants, qui es repartiran per tot el municipi per a captar instantànies que reflectiran posteriorment en els seus llenços. Tindran fins a les 16 hores per a poder confeccionar les seues obres, moment en el qual el jurat deliberarà. Poc més tard, ja amb el tancament de la jornada de la Fira de Comerç es realitzarà el lliurament de premis: un primer de 800 euros, un segon de 500 euros i el tercer de 400 euros. “L’Ajuntament vol apostar per aquest tipus de concurs que fomenten la cultura, en aquest cas pictòrica, per això creguem que és necessari millorar els premis. A més, hi haurà premi, de 100 euros, per al guanyador d’entre els participants de 6 a 12 anys.

 

Publicat en: