noticies noticies

El Centre Excursionista de Pego celebra el seu aniversari amb una jornada dedicada a recuperar el que es va emportar el foc

El club, amb la col·laboració de l’Ajuntament, proposa una ruta i treballs de restauració per al Dia del Medi Ambient

El recorregut tindrà una distància de 9,8 quilòmetres, s’iniciarà en el Passeig Cervantes i finalitzarà en el refugi de la Figuereta

Recuperar el que es va emportar el foc, aqueix és l’esperit de la jornada que organitza el Centre Excursionista de Pego, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego, per a celebrar el dia del Medi Ambient, el pròxim 4 de juny.

El club ha preparat per a aquesta cita una sèrie d’activitats la finalitat de les quals són les de recuperar el que es va emportar per davant el foc que va arrasar part de les muntanyes del terme municipal. La jornada s’iniciarà a les 8.30 hores amb una ruta senderista que arrancarà en Passeig Cervantes i finalitzarà a l’enclavament de la Figuereta. Durant aquesta ruta, els participants podran col·laborar en la reposició de senyals danyats per l’incendi en el tram de la PR-CV 58.1., la senda que uneix Pego el Xical i la Figuereta.

Expliquen des del Centre Excursionista expliquen que el recorregut és de baixa dificultat, compta amb una distància de 9,8 quilòmetres i 524 metres de desnivell.

Els treballs, expliquen des del Centre Excursionista, duraran al voltant de dues hores i posteriorment, sobre les 13.30 hores, tots els participants es reuniran en el refugi de la Figuereta on es projectarà un audiovisual sobre l’incendi de La Vall d’Ebo del passat estiu. Finalment la trobada acabarà amb el lliurament de trofeus a una sèrie de participants, un vi d’honor.

Des de l’organització apunten que el nombre de places per a aquesta jornada serà de 300 participants. El termini d’inscripcions, tant per als federats (5 euros) com per als no federats (10 euros), ja està obert i es tancarà el 31 de maig. A tots ells se’ls regalarà una samarreta commemorativa. Cal fer-ho al web www.tienda.femecv.com

“Aquest tipus d’activitats són essencials per a recuperar el nostre entorn natural. Agraïm moltíssim la implicació de l’associacions del municipi com el Centre Excursionista de Pego, tant en aquesta actuació com en altres tantes que realitzen per a dedicades a la preservació de la naturalesa. És un orgull que el nostre municipi compte amb aquesta associació”, apunta la regidor de Medi Ambient, Laura Castellà.

 

Publicat en: