noticies noticies

Pego segueix amb el foment del reciclatge augmentant el número de mini ecoparcs en el nucli urbà

El consistori instal·la dos nous opis amb opcions per a rebutjar diferents residus i compta ja amb un total de huit

Els veïns i veïnes de Pego té ara més facilitats per a reciclar. L’Ajuntament de Pego ha instal·lat dos nous mini ecoparcs en el nucli urbà per a poder depositar xicotetes deixalles. Es tracta dels contenidors amb forma de ‘opi’ dividits en el seu interior en set compartiments per a separar els materials que els veïns i veïnes puguen reciclar. Xicotets contenidors on es poden depositar bombetes incandescents, bombetes led de baix consum, piles (de botó i alcalines), bateries de xicotets electrodomèstics, cartutxos de tinta, així com aparells elèctrics i electrònics en desús.

En total els veïns i veïnes compten ara amb huit punts diferents on poder realitzar aquest reciclatge selectiu. Els nous ‘opis’ estan col·locats en la plaça Maria Cambrils, en els voltants de l’edifici CMFPA Pérez Ramos. Els altres sis estan situats al carrer Jaume I, en el Passeig Cervantes, en la plaça Antic Regne, en els voltants del Centre de Salut, del centre escolar Rosalia Bondia i un altre prop del Calvari.

Els xicotets aparells elèctrics i electrònics i les piles (de botó i alcalines) continuen sent dues de les deixalles que més reciclen els pegolins i pegolines, segons les dades recollides pels tècnics del departament de neteja. Quant a les quantitats de reciclatge en aquests contenidors, continua sent similar als últims registres, fa a penes uns mesos: segons expliquen els operaris del servei municipal de neteja encarregats del buidatge dels contenidors, es retiren al voltant de 10 quilos de piles cada dues setmanes entre els sis mini ecoparcs instal·lats en diferents punts del municipi.

Quant a l’ús dels contenidors, expliquen que els que més quantitat de deixalles contenen després dels buidatges periòdics (cada dues setmanes) són els dos que es van instal·lar primerament, al desembre de 2021.

Xifres superiors a la mitjana

Malgrat que sempre hi ha marge de millora, Pego té uns registres de reciclatge millors que els de la mitjana autonòmica. El reciclatge de paper i cartó és de 20,6 quilos per ciutadà, molt superior a la mitjana de la Comunitat, que se situa en 16,2.

Quant al vidre, la mitjana de la Comunitat se situa en 17,03 quilos per persona, mentre que a Pego el reciclatge per persona és de 22,9 quilos. Finalment els envasos lleugers, la mitjana de Pego és 14,9 quilos, lleugerament superior a la de la mitjana de la Comunitat, 14,6 quilos. “Sabem que hi ha marge de millora i volem aconseguir-ho. Amb aquesta mena d’accions, el camí és aquest, l’ampliació de mini ecoparcs i continuar treballant per a conscienciar a la gent i facilitant el procés de reciclatge”, matisa el regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra.

 

Publicat en: