noticies noticies

María Sánchez López, guanyadora de la XLVII edició del certamen de pintura Vila de Pego

José Juan Gimeno i Quique Ortiz aconsegueixen l’esment especial en una edició en la qual s’han presentat 432 obres pictòriques

El XLVII certamen de pintura Vila de Pego ja té obra guanyadora. Es tracta de ‘Mirar es más fácil que ver’ de l’artista sevillana María Sánchez López. Una obra a mig camí de l’abstracció i la figuració on l’autora ha volgut expressar part de la seua identitat i de les seues reflexions.

Va ser el divendres a la vesprada quan va tindre lloc la inauguració de l’exposició de la mostra de les 22 obres preseleccionades de les 432 presentades en l’edició d’enguany. ‘Golden City’ de José Juan Gimeno Navarro y ‘S/T’ de Quique Ortiz han estat les dos obres amb esment especial.

El president de la Fundació Pirelli i la Comissió Assessora d’Arts Plàstiques de la Fundació Botin, Vicent Todolí; Rosa Maria Castells, directora del Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA); Sandra Guimaraes, directora artística del centre d’art Bombes Gens; i Pilar Tebar, directora cultural de l’institut Juan Gil-Albert, han sigut els membres del jurat encarregats de nomenar les obres guanyadores.

María Sánchez, nascuda a Sevilla en 1997, és graduada en Belles arts per la Universitat de Sevilla i va completar els seus estudis en el curs superior de pintura de Paisatge, en Priego de Còrdova, organitzat per la Universitat de Sevilla. Actualment resideix a Madrid, on treballa en el Museu del Prado. La jove artista va rebre un premi econòmic de 5.000 euros de la mà de la tècnica de Cultura Marisol Cendra i la regidora del departament, Laura Castellà, qui, a més de donar l’enhorabona a la guanyadora, va recalcar “la rellevància que ja té el nostre certamen de pintura. Només cal veure la quantitat d’artistes que han participat en aquesta edició. De fet, en 2019 la participació no va superar el mig centenar d’obres, mentre que en les dues últimes edicions s’han superat les 400 participacions. Resultat del treball del departament tècnic del Museu d’Art de Pego”.

Al llarg d’aquest mes de juny, en horari de 17 a 20 hores de dimarts a divendres; i de 10 a 13.30 hores els dissabtes, podrà visitar-se l’exposició amb les 21 obres, la guanyadora inclosa; i formada per les obres: ‘Art Déco’, de Elisa Terroba, ‘Estirando el pensamiento’ de Rafael de Corral Nanclares, ‘Arquitectura Paisajista’ de Tomás Sivera Vallés, ‘Zeppelin’ de Ico Javier Rosales Rodríguez, ‘Disperso’ de Carlos Alonso, ‘Fragmentos en blanco II’, de Pablo Durá Mora, ‘Schwindel v051’ de Filiberto Siscar Sendra, ‘Sin horizonte (otoño de 22)’ de Salvador Mascarell Caudeli, ‘Bailando con mis demonios’ de Ángel Celada Pérez, ‘Irrealidad_1’ de Aitor Lubián Sánchez, ‘Ciudad Genérica’ de Denislav Mitkov Delchev, ‘Ocho minutos y treinta y seis segundos’ de Estefanía Serrano Soriano, ‘Vestigio III’ de Alba Molero, ‘Arrecifes’ de Anna Galvez Sala, ‘Deriva de lo oculto’ de Marcos A. Covelo Pérez, ‘Espacio para el deseo – II’, de José Antonio Montecino Prada, ‘Cielo de fábrica’ de Pau Cassany Figa, ‘Memoria del Templo IV’ de Guadalupe Luceño Martínez, ‘Paisaje urbano III’ de Vicente Salvador i Llopis, ‘Los Corrales’ de Joaquín Delgado i ‘Rayando el espacio’ de Michel Touma.

 

Publicat en: