noticies noticies

Pego ofereix experiències per a conéixer l’entorn i la fauna de la Marjal

El municipi posa en marxa una nova campanya d’itineraris interpretatius amb barca pel paratge natural per a aquest estiu

Un estiu més Pego convida a gaudir de la naturalesa en la Marjal de Pego-Oliva. Un any més es posa en marxa el ‘Itinerari interpretatiu amb barca pel riu Salinar’, una proposta per a conéixer millor aquest espai natural i la fauna i flora que allí habita.

Aquestes rutes pel cor del parc tenen una duració d’al voltant de 30 minuts i consten de dues parts. La primera d’elles és una xicoteta explicació dels guies que organitzen l’excursió. Parlen als visitants sobre la fauna i flora que habita el paratge natural, així com els beneficis de la seua cura i també dels perills que comporta un mal ús del parc. També es parla d’alguns dels projectes que es duen a terme en aquest entorn natural com el de la reintroducció de l’àguila pescadora.

Després de finalitzar la xarrada, els visitants fan el passeig amb barca, d’uns 30 minuts, per les aigües del Salinar, embarcacions en les quals poden viatjar fins a mitja dotzena de persones. “En aquests itineraris s’aprenen les característiques de l’entorn, es descriu la biodiversitat que es pot apreciar”, apunta el regidor de Turisme, Ricardo Sendra.

Els preus d’aquestes escapades al cor natural del la Marina Alta són de 5 euros per a les persones majors de 10 anys i de 3 euros per als quals tinguen entre 3 i 5 anys, es necessitarà reserva prèvia. Quant als horaris d’aquestes rutes pel *Salinar, es realitzaran des de les 17 a les 21 hores, de dilluns a divendres per a evitar la calitja de l’estiu; i en horari de demà (de 10.30 a 14 hores) i vesprada (de 17 a 21 hores) els caps de setmana.

Aquestes rutes pel Salinar, pet friendly (encara que es recomana que els gossos vajen controlats amb corretja) “augmenten l’oferta turística del municipi i permeten conéixer el nostre entorn natural més preuat, a més d’ensenyar la necessitat de respectar els paratges naturals i tota la fauna i flora que en ella habita”, apunta Sendra.

 

Publicat en: