noticies noticies

Música i rutes turístiques acaparen l’estiu a Pego

El consistori programa una sèrie de concerts i itineraris pel centre històric i l’entorn natural del terme municipal

Un estiu de rutes turístiques i amb banda sonora. L’Ajuntament de Pego ha confeccionat una programació cultural per als mesos estivals on tornen a ser protagonistes la música i les rutes turístiques, tant pel barri antic i l’entorn natural del terme municipal.

Les notes musicals del ‘Duo Plastidechords’ donaran l’inici a aquest programa cultural estiuenc. Una actuació que tindrà lloc el 7 de juliol en el Passeig Cervantes, enfront de la Font dels Nimfes a les 20.30 hores. Els concerts seguiran el 21 de juliol amb el tenor Pascual Andreu i la seua actuació ‘Deixa que isca la lluna”, també a les 20.30 hores en la plaça de l’Ecce Homo.

A l’agost seguiran els concerts. El dia 4 d’agost actuaran ‘Summer Samba Duo’, veu i guitarra, en la plaça Maria Cambrils a les 20.30 hores. Mentre que les segona actuació, per al 18 d’agost, en la Plaça de l’Ajuntament a les 20.30 hores, la protagonitzaran el tenor Pascual Andreu i la soprano Saray Garcia amb l’actuació ‘Summertime’.

L’últim recital serà el de ‘Trio Marina Alta’, dedicat a la música de corda, i que se celebrarà l’1 de setembre, com la resta d’actuacions, a les 20.30 hores, en la plaça Jaume I.

“Tornem a apostar per aquest format de concerts perquè creiem que és essencial potenciar i donar suport a la cultura musical. No hi ha millor forma que posar banda sonora a les vesprades d’estiu en llocs icònics del nostre municipi”, remarca l’edil de Cultura, Josep Mengual.

La música es compaginarà durant l’estiu amb una oferta variada de rutes per a conéixer tant, els racons més emblemàtics i curiosos del municipi, així com el paratge natural que l’envolta. Un any més s’oferiran diferents itineraris que arrancaran amb una ruta per la Marjal el dissabte 8 de juliol a les 20 hores. Una oportunitat única per a conéixer la fauna i flora del paratge natural.

Els divendres 21 i 28, a les 9.30 hores, tindran lloc la segona i tercera de les rutes, en aquestes ocasions, passejos per la vila emmurallada, per a retrocedir al passat i descobrir com era Pego en l’antiguitat.

L’última proposta per al mes de juliol, el dissabte 29 de juliol, serà una ruta senderística, a la llum de la lluna, que culminarà al castell d’Ambra. L’inici d’aquesta proposta serà a les 20 hores.

A l’agost es repetiran algunes de les experiències viscudes al juliol i altres noves. El diumenge 6 s’organitzarà un itinerari ornitològic per la Marjal, jornada que arrancarà a les 9 hores. Els divendres 11 i 25, a les 9.30 hores, de nou es celebraran rutes cap al passat per la zona emmurallada de Pego. I tancarà aquesta proposta cultural la ruta per la Marjal del dissabte 26 d’agost, a les 20 hores.

“Volem que la gent puga conéixer els nostres tresors, tant històrics amb naturals, per això tornem a apostar per aquests itineraris que tant èxit han tingut en campanyes anteriors com els itineraris ornitològics. A més són una excusa perfecta per a conéixer el nostre municipi i degustar també la gastronomia pegolina en qualsevol dels locals de restauració del municipi”, apunta el regidor de Turisme, Ricardo Sendra.

 

Publicat en: