noticies noticies

Pego posa en marxa un servei de bany adaptat al riu Bullent

Acció Urgent és l’associació encarregada de la coordinació d’aquesta proposta dirigida a usuaris amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament de Pego, en col·laboració amb l’associació Acció Urgent, ha posat en marxa hui un servei de bany adaptat en el riu Bullent, en el paratge natural de la Marjal. Es tracta d’una activitat dirigida per a persones d’avançada edat o amb mobilitat reduïda que tenen dificultats per a poder dur a terme aquesta acció, la de prendre un bany en les aigües del Bullent.

Els membres d’Acció Urgent són els encarregats de recollir als usuaris, acompanyar-los, tant fins al parc natural, com en el bany. “tenim una cadira especial perquè l’usuari es puga ficar en l’aigua, nosaltres el baixem del vehicle i l’acompanyem en tot moment”, explica el tècnic d’emergències d’Acció Urgent, Pedro Barranco.

Aquest matí s’ha realitzat la primera escapada al paratge natural amb dos usuaris, “ha sigut la prova de foc”, explica Barranco. En aquesta ocasió els banyistes han arribat de la residència Sant Joan de Déu, “principalment el servei està dirigit als usuaris de l’aquesta residència, així com de Obrint Camí i el CEAM, encara que qualsevol persona del municipi que necessite la nostra ajuda per a vindre, pot posar-se en contacte amb nosaltres i li acompanyarem per a passar un matí diferent i refrescant”, ha matisat Barranco.

El tècnic d’Acció Urgent ha indicat que durant l’estiu es realitzaran diferents eixides, la pròxima visita, ha comentat, serà dimarts que ve a les 17 hores. “Eixirem de la Plaça del Mercat. En el nostre vehicle caben fins a set persones, però si hi ha més gent, farem els viatges que siguen necessaris”.

“Tots tenim dret a poder prendre un refrescant bany ara que la calor referma i per això creiem que és necessari ajudar a la gent que no pot fer-ho per si mateixa. Creiem que és una activitat que alegra cos i ment. Hui mateix, un dels usuaris, un home d’al voltant de 85 anys, m’ha comentat que feia més de dues dècades que no venia a la Marjal i molts més temps havia passat des del seu últim bany en el Bullent, la seua cara de felicitat era impagable”, ha explicat l’alcalde, Enrique Moll.

Telèfon de contacte d’Acció Urgent: 653 86 73 83

 

Publicat en: