noticies noticies

L’Ajuntament instal·la aire acondicionat en la residència de majors

Es tracta de sis aparells situats en els passadissos del centre i la sala d’estar amb els quals es busca millorar la convivència dels ususaris i les usuàries

L’actuació ha estat finançada íntegrament pel consistori tot i que és competència de la Generalitat

L’Ajuntament de Pego ha instal·lat sis aparells d’aire condicionat en les dependències de la residència de majors Sant Joan de Déu. Es tracta d’una mesura amb la qual s’intenta millorar la convivència dels usuaris i usuàries durant aquestes setmanes d’estiu on les temperatures són elevades.

Els aparells, finançats íntegrament per l’Ajuntament de Pego, s’han instal·lat en els passadissos del centre, “per tal de baixar les temperatures en tota la zona d’habitacions”, explica la regidora de Benestar Social i Residència, Anna Llopis; i a la sala d’estar, “on molts dels usuaris passen matins o vesprades”.

Aquesta acció de millora se suma als diferents treballs de manteniment realitzats els últims mesos en la residència, “s’han pintat diferents espais i s’ha realitzat reparacions menors, però que eren necessàries per a complir a la normativa vigent”, comenta Llopis. Actuacions, totes elles, finançades per l’Ajuntament de Pego.

Respecte a aquest tema, el del finançament, la regidora lamenta que siga el consistori pegolí qui haja hagut de fer-se càrrec de la instal·lació dels aires condicionats, “quan s’ha demanat repetidament, els darrers quatre anys, a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que ens ajudara a millorar aquest espai tan important. Però mai hem rebut una resposta positiva”.

Tot i això, Llopis assegura que l’Ajuntament seguirà buscant fórmules per tal de seguir amb les millores a la residència, “volem augmentar el nombre d’aires condicionats per tal que els usuaris i usuàries puguen passar millor els estius; també s’estan contemplant altres millores necessàries que a poc a poc aniran realitzant-se”.

Llopis remarca també que l’equip de govern “no deixarà d’insistir a la Generalitat per tal que ens ajude en el finançament a l’hora de millorar la residència, perquè cal recordar que és de la seua competència”.

 

Publicat en: