noticies noticies

Les xiquetes i els xiquets de Pego inicien el curs escolar

El nombre d’alumnes es manté de forma similar als de l’any passat en els quatre centres d’educació primària i secundària, l’IES Enric Valor i l’Escoleta Infantil ‘La Trilladora’

Un total de 1.457 xiquets i xiquetes han començat hui el curs escolar a Pego. D’aquesta xifra, 70 alumnes, de 0 a 3 anys, s’inicien en l’ensenyament a l’Escoleta Infantil Municipal de ‘La Trilladora’. Pel que fa als centres d’educació primària, aquest any el col·legi Ambra comptarà amb 210 xiquetes i xiquets entre alumnes d’educació infantil, primària i secundària. Al CEIP Carolina Sala s’han matriculat enguany 175 alumnes, a Rosalia Bondia cursaran 151 xiquets i xiquetes i al col·legi Sant Antoni l’alumnat serà de 306. Pel que fa a l’IES Enric Valor, seran 545 alumnes.

Un nou curs en el qual el professorat porta treballant des de fa dies i també els operaris de l’Ajuntament, els quals han estat les últimes setmanes ultimant la posada a punt dels centres escolars. “S’han realitzat treballs de manteniment com tots els anys, així com de reparació de les necessitats que hi havia en cada centre”, ha matisat el regidor d’Educació, Juanjo Arbona.

Abans de l’inici de les classes, operaris de l’Ajuntament, concretament del departament de Serveis i Qualitat Urbana i del Pla d’Ocupació, han estat realitzant, setmanes abans, treballs de reparació i millora de les instal·lacions. “S’han executat diferents actuacions com pintura de parets, tant exteriors com interiors; reparació de manises i taulells, reparació en WC’s o acondiciament de patis i jardins, per exemple reomplint de grava alguns dels espais, entre d’altre”, explica el regidor d’Educació. Matisa a més que aquestes actuacions han estat consensuades amb els centres educatius, “s’ha intentat cobrir les necessitats que cadascú ens ha remés”.

En marxa l’Escola Matinera un any més

L’Escola Matinera, una iniciativa amb la qual facilitar la conciliació familiar, torna a estar operativa amb l’inici del curs escolar. Un total de 84 xiquets i xiquetes han sigut inscrits enguany, 10 més que l’any passat, “el que reflecteix la necessitat d’aquest servei i el seu bon funcionament”, apunta la regidor de Serveis Socials, Anna Llopis.

Amb aquest servei creat i finançat per l’Ajuntament de Pego, els alumnes i alumnes que ho desitgen i necessiten poden acudir als seus col·legis una hora abans de l’inici de les classes. L’Escola Matinera es va posar en marxa ahir mateix en els centres escolars del municipi. “L’Escola Matinera s’ha convertit en una necessitat per a molts pares i mares que han d’entrar d’hora als seus treballs i els resulta impossible compatibilitzar els seus horaris amb l’inici de les classes dels seus fills i filles”, remarca Llopis.

Durant aquesta primera hora en el col·legi, uns monitors s’encarregaran d’organitzar una sèrie d’activitats per a amenitzar l’espera de l’inici de classes dels xiquets i xiquetes, amb edats compreses d’entre 3 a 12 anys. “S’organitzen jocs, manualitats amb temàtiques segons l’època de l’any i altres activitats”, explica la responsable de Serveis Socials.

Aquest és el segon any que serà finançat i coordinat (a través de l’empresa GEIM) per l’Ajuntament. Llopis recorda que el termini d’inscripcions per a fer ús del servei “està tancat”, encara que matisa que en casos puntuals “les mares i els pares poden informar de la necessitat d’utilitzar el servei un dia en concret contactant al telèfon de l’empresa que coordina el servici: 645 719 715”.

 

Publicat en: