noticies noticies

Pego revisa hidrants del municipi

Es tracta d’uns dels punts inclosos en el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals amb el qual intentar evitar catàstrofes com la del passat estiu

Pego segueix amb la posada a punt de tots els hidrants amb els quals compta el municipi. Es tracta d’una actuació inclosa en el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals aprovat en ple al maig de 2021 i que busca tindre una major seguretat en cas que es torne a repetir un incendi com el que va patir el terme municipal pegolí l’any passat.

Aquest projecte, del qual està al capdavant una empresa especialitzada, tenen com a objectiu comprovar l’estat de tots els hidrants del terme municipal. Es generarà un inventari per a identificar in situ i de manera georeferenciada l’estat de cadascun d’ells. Per a això es valorarà el seu correcte funcionament per a la connexió de les canonades i instrumental dels bombers o possibles aspiracions amb motobombes. Una vegada realitzada la valoració de cadascun dels hidrants, es procedirà a la la seua reparació, si fora necessari per a aconseguir el seu correcte funcionament.

Durant aquests treballs, l’empresa especialitzada registrarà i realitzarà la posada a punt de 20 hidrants amb els quals compta el municipi de Pego, repartits en diferents punts, tant en el nucli urbà com pel terme municipal. Econòmicament el projecte ascendeix a 15.870 euros, quantitat finançada a través d’una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant.

“La revisió dels hidrants és un dels treballs que ens vam posar amb la confecció del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals. És important tindre’ls controlats i en perfectes condicions perquè amb això s’agilitza i facilita el treball als professionals si han d’actuar davant un foc”, apunta la regidor de Transició Ecològica, Laura Castellà.

 

Publicat en: