noticies noticies

Comunicat de l’Ajuntament de Pego respecte al Teatre Municipal

L’Ajuntament de Pego segueix treballant després de l’incident produït al teatre municipal el passat divendres per tal de buscar solució al greu problema. L’equip de govern ja ha celebrat diferents reunions d’urgència i té programades una sèrie de reunions més, tant amb tècnics com amb els membres de l’oposició (amb aquests últims per informar-los de la situació i també intentar buscar solucions conjuntes).

Cal remarcar, de nou, que l’edifici del Teatre Municipal és un edifici antic el qual necessita una sèrie d’actuacions importants per tal d’actualitzar-lo. Millores que per tal d’aconseguir-les necessiten una línia de treball, la qual fa temps que s’està duent a terme.

Una de les actuacions més importants és la de resoldre els problemes del sostre. Procediment que té la seua complexitat, degut, principalment a l’altura de l’edifici. Per poder revisar el sostre, els tècnics ho han de fer de forma presencial (per descomptat amb totes les garanties). Aquestes garanties impliquen tindre un sol (el del’interior del recinte) sòlid i segur, d’altra forma no es pot instal·lar la maquinària necessària per a pujar els tècnics fins al sostre. Sabent d’aquest pas imprescindible, l’Ajuntament de Pego va licitar el projecte de millora del sol, seguint els procediments que pertoquen, però la licitació va quedar buida.

Tanmateix, i a l’espera de poder realitzar aquesta important actuació, des de l’Ajuntament s’han seguit realitzant altres actuacions, també imprescindibles per millorar la seguretat d’aquest històric espai. Una de les més importants ha estat la instal·lació de les línies de vida i els punts d’ancoratge. A causa dels problemes del sostre i la impossibilitat (de moment) a accedir de forma segura a la revisió del sostre, es va decidir reubicar els sistemes d’il·luminació i so en aquestes línies de vida (evitant que tingueren contacte amb el sostre).

Aquest sistema de línia es revisa anualment pels tècnics municipals, els quals determinen si compleix totes les mesures de seguretat. De moment, han passat totes les revisions fins ara.

Altres millores realitzades durant els darrers anys han estat la millora de megafonia i la instal·lació de portes d’emergència d’acord a la normativa vigent.

Cal remarcar també que anteriorment a aquest succés hi va haver un incident a una part del sostre d’aquest edifici, concretament a la sala de màquines. També va caure una part de l’escaiola. Aquest problema va estar revisat per l’arquitecta municipal, qui va resoldre que no hi havia perill després de fer les pertinents reparacions.

D’altra banda, cal remarcar que no hi ha cap informe per part del departament d’Urbanisme en el qual s’indique que s’ha de tancar al públic l’edifici del teatre municipal.

Des de l’Ajuntament es vol remarca que en cap moment s’ha deixat de costat el treball per tal de buscar vies òptimes per tal d’aconseguir la rehabilitació de l’edifici. Cal recordar que és un procés complicat, tant per les qüestions burocràtiques com per les econòmiques, especialment les econòmiques. Els treballs de rehabilitació integral d’aquest edifici tenen un pressupost molt elevat que a l’Ajuntament de Pego li costaria molt d’assumir. Tot i això, s’estan buscant totes les opcions viables per tal de trobar finançament.

Tanmateix, arrel els últims esdeveniments, des de la regidoria de Cultura ja es treballa per intentar donar solució a totes les associacions i entitats que tenien algun esdeveniment programat al teatre municipal.

 

Publicat en: