noticies noticies

Pego es manifesta contra la violència masclista amb una variada programació

L’Ajuntament de Pego organitza una sèrie d’actes entorn al 25N que arranquen amb una exposició i finalitzaran amb una concentració en la plaça Maria Cambrils

“Volem conscienciar als joves i als majors per a acabar entre tots amb esta xacra social”. L’Ajuntament de Pego ha organitzat una sèrie d’actes al voltant del 25N (Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones). Una variada i extensa programació dedica a tots els públics i que arranca hui amb un missatge directe als joves amb l’exposició ‘No em toques el whatsapp’, situada en l’IES Enric Valor “per a fer pensar als i les joves, perquè són el futur i són ells i elles els que han de lluitar des d’ara mateix per una societat més justa i més respectuosa amb les dones”, indica la regidora d’Igualtat, Paula Orihuel.

El 3 de novembre a la Casa de Cultura (a les 19.30 hores) tindrà lloc el tradicional acte de reconeixement que l’Ajuntament de Pego i l’associació Dones Cabal organitzen per a esta cita i en el qual es premia el treball que realitza una entitat o persona. Dones Cabal és un col·lectiu que treballa per la igualtat i el respecte cap a les dones. “És un col·lectiu molt actiu i present en el nostre municipi, format per unes dones fortes que han ajudeu a moltes altres dones i que sempre han clamat contra la violència masclista, són un exemple a seguir. En aquesta edició, volen reconéixer la tasca de Rosa Heredia Rodríguez, pegolina que ha fet carrera com a entrenadora de bàsquet ”, remarca la regidora.

Els dies 4, 11, 18 i 25 de novembre estan programats uns tallers de defensa personal d’Aikido, jornades que comptaran amb experts d’esta art marcial que ja han participat en passades edicions i que organitzen al llarg de l’any diferents jornades amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego.

El 17 de novembre, a les 19 hores a la Casa de Cultura, tindrà lloc la presentació del llibre ‘Dibuixa’m el cos’ de Lourdes Boïgues. I el 23 de novembre, com cada any, al Mercat Municipal se celebrarà la jornada ‘Vacuna’t contra la violència de gènere’, per a conscienciar als veïns i veïnes sobre l’eliminació de la violència masclista. Un dia després, el 24 de novembre, a les 19 hores, se celebrarà el taller ‘Salut, dona i benestar’ a la biblioteca municipal ‘Carmen Alemany Bay’.

I ja el 25 de novembre tancaran la programació dos actes. Al matí, a les 11 hores a la biblioteca municipal ‘Carmen Alemany Bay’ tindrà lloc un compte contes per als més xicotets i xicotetes. I a la vesprada, a les 19 hores, se celebrarà la concentració contra la violència masclista en la plaça Maria Cambrils, on hi haurà una xicoteta actuació de l’artista local Kela i es concediran els premis als xiquets i xiquetes guanyadors del concurs de cartells del 25N.

“El camí encara és llarg, perquè desgraciadament cada poc temps ens despertem amb la mala notícia d’una agressió masclista, i en moltes ocasions acaba amb la mort d’una dona. Hem d’acabar ja amb esta xacra social, hem de conscienciar a majors i xicotets i xicoteta, tenim un deure amb la societat del futur i hem de complir”, ha matisat Paula Orihuel.

 

Publicat en: