noticies noticies

Els canaris tornen a presumir de bellesa a Pego

El municipi acull la VII edició del ‘One Day Llarguet Show, competició a nivell mundial d’esta raça d’ocell autòcton de la Comunitat Valenciana

Els canaris tornen a presumir de bellesa a Pego. Un any més el municipi acull la competició ‘One Day Llarguet’s Show’, concurs en el qual es mesura l’atractiu del Llarguet, una raça de canari autòctona de la Comunitat Valenciana. Organitzat per el ‘Club Amics del Llarguet’ amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego, la cita (la setena edició del concurs) acollirà a 600 ocells d’esta espècie.

El certamen, que es desenvoluparà en el Mercat Municipal, és de gran importància internacional. Un total de 30 participants arribaran de diferents punts d’Espanya (Mallorca, Galícia, Madrid, Comunitat Valenciana) i també de països com Holanda o Portugal. Competiran pels premis de ‘forma i posició’ relacionats amb el cànon de bellesa. Hi haurà un total de 19 grups i prop de 600 exemplars d’esta au autòctona.

És la segona ocasió que el municipi pegolino acull esta competició, ja ho va fer l’any passat, “vam quedar encantats amb l’acolliment”, explica el president del club, Lluis Mengual, veí de Pego qui també farà d’amfitrió en esta jornada. La primera edició es va desenvolupar a la Vila, el segon i tercer campionat es van celebrar a Orba, el quart i cinqué a Oropesa i des de l’any passat Pego ha agafat el relleu, “és una prova atractiva i diferent, ens acosta a una disciplina desconeguda per al públic general i ens ensenya el profund respecte que tenen els competidors per estos animals”, remarca el regidor d’Esports, Raül Tamarit.

El canari Llarguet sorgeix en la Comunitat Valenciana en les dècades dels 40 i 50. La forma del cos d’esta varietat d’ocell és estilitzada, semblant a un cilindre. Tant el pit com l’esquena són prims i sense redoneses. La cua, extensa i fina, remata amb forma de ‘M’, mentre que el coll, de mitjana proporció, és prim, perquè sostenen un cap també xicotet i ovalada amb un xicotet pic cònic. El plomatge és curt, compacte i llis. Segons expliquen els organitzadors, es tracta d’un animal “principalment criat en captivitat. Són animals que estan molt ben cuidats. Tan sols a les Illes Canàries podem trobar el canari silvestre”.

Tant des de l’organització com des de l’Ajuntament conviden a tots els veïns i veïnes de Pego a tornar a gaudir d’esta competició. “Sempre és millor en horari de vesprada, perquè al matí els jutges necessiten més tranquil·litat per a poder valorar i dictaminar que ocells s’emporten la victòria”, indiquen.

 

Publicat en: