noticies noticies

Pego reforça llaços entre veïns i comerç amb una nova edició de la Nit en Blanc

La jornada per a fomentar les compres locals comptarà amb l’encesa de llums nadalenques, música en directe i sortejos

Pego iniciarà el mes de desembre, una vegada més, amb la celebració de la Nit en Blanc, un esdeveniment avantsala de les festes nadalenques, que tindrà lloc el dia 1 i que serveix per a fomentar les compres en els establiments del municipi. Una iniciativa que va nàixer fa uns anys fruit del treball conjunt entre la regidoria de Promoció Econòmica-Creama, el propi departament de Creama i l’Associació de Comerciants de la localitat.

El punt de partida d’esta jornada, tindrà lloc a les 18 hores, amb l’encesa de llums nadalenques, “és un moment màgic, especialment per a xiquets i xiquetes, és quan comença esta època tan bonica. Les llums donen calidesa als carrers i conviden a eixir a passejar”, indica el regidor de Promoció Econòmica-Creama, Raül Tamarit.

La segona de les potes d’esta Nit en Blanc, és a càrrec dels comerços locals, que ampliaran el seu horari d’obertura a la vesprada perquè els veïns i veïnes puga conéixer tots els productes que tenen en venda. “La idea és crear més llaços entre comerç i veïns i veïnes, ens coneixem, però volem que sàpien què tenim a les nostres botigues, que sàpien que no fa falta que es vagen fora per a realitzar les seues compres”, apunta Victoria Pastor, membre de l’Associació de Comerciants.

Ja a les 20 hores, quan la gent haja pogut córrer totes les botigues del municipi, finalitzarà la jornada amb un xicotet acte en al Casa de Cultura. Allí es lliuraran els premis a millors aparadors. Cal recordar que es repartiran tres guardons, el de millor aparador amb un premi de 300 euros per a gastar en els comerços participants. Un segon premi valorat en 160 euros per a un sopar per a quatre persones en un dels restaurants participants en l’última edició de les Jornades de l’Arròs Bomba i Bombó. Mentre que el tercer millor aparador s’emportarà un premi de 100 euros, també per a gastar en els comerços participants.

Hi haurà, a més una rifa en la qual se sortejarà entre els veïns i veïnes que hagen realitzat compres en els comerços locals, una Mesa de Nadal, decorada amb productes de les botigues del municipi. A més hi haurà un vi d’honor acompanyat de la música del grup pegolino Tàndem.

“Continuem creant sinergies amb l’Associació de Comerciants de Pego. Continuem treballant per a fomentar entre els veïns i veïnes la compres locals, apostar per les botigues i negocis de Pego, apostar en definitiva pels nostres veïns”, indica el regidor Tamarit. De fet, indica, “estem duent a terme diferents campanyes al llarg de l’any, com la d’estiu i la de tardor, ‘Superpromi; o el Bo Consum, que ara tenim una altra campanya en marxa”.

Sobre este últim tema, el bo consum, Tamarit explica que s’han repartit al voltant de 2.000 targetes, cadascuna amb un import de 100 euros per a gastar en els els comerços adherits a la campanya. “En total s’han adherit 88 comerços, hi ha una gran varietat per a triar. És una proposta molt interessant i que ha funcionat molt bé en altres edicions, esperem seguir apostat per això, perquè beneficia tant al comerç com als veïns i veïnes”.

Clar Friday i ajudes per la crisi d’Ucraïna

“Cal apostar per ajudar als comerços i les empreses i treballs sense descans per a això”, indica la tècnica de Creama, Alicia Carbonell, qui ha explicat també que es recuperarà una altra iniciativa per a fomentar les compres locals, el ‘Clar Friday’. “Adaptem el popular Black Friday americà. Nosaltres no volem que siga un divendres negre, per això això de clar”, indica. Referent a això, Pastor assegura que la idea és “mantindre els preus i fer un descompte sobre ells, els comerços de l’associació no unflarem primer per a després vendre al mateix preu que tenia abans, no hi ha parany”.

Finalment Carbonell ha recordat que també s’ha posat en marxa ja una nova campanya d’ajudes per a les empreses, pimes, micropimes, autònoms i professionals per a afrontar la crisi de la guerra d’Ucraïna. La Diputació d’Alacant ha concedit 156.534 euros d’ajudes. Les empresa interessades ja poden consultar les bases i sol·licitar l’ajuda (sempre que complisquen amb els requisits) en la web i la seu electrònica de l’Ajuntament de Pego.

 

Publicat en: