noticies noticies

Pego aprova el Pla Estratègic per al Turisme Sostenible

El consistori crearà una Mesa en la qual participaran a més dels membres de l’executiu, responsables de departaments de Comerç o Promoció Econòmica, així com representants del diferents sectors del municipi

L‘executiu sol·licitarà a la Generalitat que es reconega la localitat com a Municipi Turístic en la modalitat de singularitat

Fer partícips a tots els agents implicats per a apostar per un turisme sostenible i respectuós amb l’entorn, la tradició i els valors del municipi. Amb esta premissa es va aprovar el dijous en el ple el Pla Estratègic per al Turisme Sostenible de Pego. Una eina amb la qual traçar les línies de treball respecte a l’apartat turístic i que comptarà amb l’opinió de tots els actors del municipi que intervenen per al funcionament d’este sector.

“Creiem necessària la creació d’una Mesa Municipal de Turisme per a confeccionar els plans d’acció”, va indicar ahir el regidor de departament, Ricardo Sendra, durant la defensa de la proposta d’aprovació del planejament.

Segons el document aprovat, l’objectiu d’esta Mesa serà el de formalitzar l’estructura turística de la localitat, implementant eines que estimulen el teixit empresarial i millore la resiliència de les empreses del sector. “La Mesa ha de contemplar-se com una entitat instrumental de gestió i planificació turística, que servisca també per a reunir i implicar els agents públics i privats del territori”, va definir Sendra.

La Mesa serà una peça fonamental en l’estratègia turística del municipi pegolí però no l’única, de fet el document aprovat ahir compta amb més d’una trentena de línies d’actuació a desenvolupar com ara la celebració de jornades de bones pràctiques en turisme sostenible, campanyes de sensibilització ambiental, creació de nous productes turístics, adequació d’espai públic, agenda esportiva, foment de la marca *Parcs *Naturals de la Comunitat Valenciana, planificació tecnològica o campanyes d’ecoturisme, entre altres.

“Creiem que Pego té un gran potencial turístic, però volem modelar eixe turisme cap a un vessant respectuós amb el nostre municipi i el seu entorn”, va indicar l’edil.

Sendra va avançar, a més que la intenció de l’executiu és recuperar el reconeixement de Municipi Turístic, “el sol·licitarem a la Generalitat, en la modalitat de singularitat”. La proposta de l’equip de govern va comptar amb el suport del grup popular però no amb els vots dels edils de Compromís, qui van votar en contra.

 

Publicat en: