noticies noticies

Pego designa la Comissió Local de Coordinació pel programa ‘Impulsa’t i Activa’t’

La iniciativa busca millorar la salut i la qualitat de vida dels veïns i veïnes a través de l’exercici físic

La iniciativa per a receptar exercici físic als veïns i veïnes de Pego segueix fent passos. El passat divendres 16 de febrer va tindre lloc la constitució de la Comissió Local de Coordinació del projecte ‘Impulsa’t i Activa’t’, emmarcat dins del programa de prescripció d’activitat i exercici físic orientat a la salut denominat ‘En Moviment’, en el qual participen conjuntament l’Ajuntament de Pego, la Conselleria de Sanitat i la Conselleria de Cultura i Esports.

Aquesta Comissió Local de Coordinació estarà integrada pel coordinador metge de la Zona Bàsica de Salut de Pego, Carlos Juan Tent, Maria Isabel Climent Sanchis, coordinadora d’infermeria de la Zona Bàsica de Salut de Pego, Silvia Méjica Rodríguez, metgessa d’Administració Sanitària i Salut Pública de la Unitat de Promoció de Salut del Centre de Salut Pública de Dénia; Josep Llorca Santamaria, Coordinador Esportiu de l’Ajuntament de Pego i preparador físic col·legiat amb tasques de coordinació en la la Unitat d’Activitat i Exercici Físic (UAEF); Óscar González Alcina, monitor esportiu de l’Ajuntament de Pego i preparador físic de la UAEF.

En aquest encontre es van acordar els protocols de derivació i criteris d’inclusió al programa, els quals seran determinats pels professionals sanitaris del Centre de Salut de Pego. Tots aquells pacients que siguen inclosos en aquest programa se’ls derivarà als preparadors físics per planificar el seu programa d’activitat i exercici físic.

L’objectiu d’aquesta proposta és empoderar al ciutadà perquè puga dur a terme activitat física de manera diària. Millorar la seua condició física per a millorar la situació mèdica de la seua patologia, aconseguint una millora en la seua qualitat de vida; i adquirir hàbits saludables i esportius en la vida dels participants en el projecte.

“En el municipi de Pego estem compromesos en millorar la salut i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Aquest projecte és un pas més per tal d’assolir-ho”, apunta el regidor d’Esports, Raül Tamarit. L’edil remarca però que per poder tindre èxit, es necessita el compromís dels usuaris, “el programa és totalment gratuït però cal que la gent que hi participa es comprometen seguir les directrius dels tècnics de Salut i Esport durant un període d’entre sis i nous mesos”.

Tant Tamarit com l’alcalde, aquest últim present en la constitució d’aquesta comissió, remarquen “la importància del treball i implicació dels tècnics del departament d’Esports, així com els membres del Departament de Salut de Pego. Apostar per aquestes iniciatives és important per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”.

 

Publicat en: