noticies noticies

Pego aposta per la poda natural acompanyada per a millorar els espais verds del municipi

Aquesta tècnica afavoreix la reducció de despeses derivades del treball de manteniment així com la presència de plagues

L’Ajuntament de Pego continua fent passos en el projecte d’ampliació i millora d’espais verds, iniciat fa un any en col·laboració amb el pegolí Ángel Sastre, especialista en plantació i cura d’arbres, qui dirigix la proposta. A més de contemplar la plantació de més de 200 arbres de diferents tipus i en diferents punts del terme municipal al 2023, també s’estan fent treballs de cura de tota la vegetació existent en la localitat.

Per a la confecció d’esta proposta de millora dels espais verds, s’ha apostat per la naturalització, la poda natural acompanyada, en la qual s’opta per una poda selectiva d’algunes parts de l’arbre amb un propòsit definit, és a dir, interferir el mínim possible en el creixement natural de l’arbre, “es poden les parts que interferixen en objectes de la via com poden ser senyals, fanals, façanes, vehicles, mobiliari divers i les zones de pas de les persones”, apunta Sastre.

Amb esta metodologia, indica Sastre, es reduïxen les despeses derivades dels treballs de manteniment, així com la presència de possibles plagues. Una optimització amb la qual es reduïxen també les despeses de tractaments. Un dels exemples més clars d’este planejament s’observa en la zona del Passeig Cervantes, “després de veure la poca brotada originada l’any passat per la poca pluja i altres factors, hem decidit no eliminar tots els brots com s’ha fet habitualment. Hem aprofitat per a suprimir alguns punts de brotada que es consideraven innecessaris”. Ara com ara el projecte contempla ara que la poda de l’arbreda d’esta emblemàtica zona del municipi es realitze cada dos anys.

Una cosa similar succeïx amb les jacarandes, una espècie amb gran presència en el municipi. “Reduïm els treballs de poda amb el que reduïm també la presència d’insectes que puguen afectar l’arbre amb malalties. En este cas, amb la poda natural acompanyada, a més, explica Sastre, “podem controlar les plagues sense utilitzar tants productes químics”.

Una altra de les zones en les quals s’està realitzant un seguiment més exhaustiu és la del Convent. S’ha realitzat un informe de la vegetació existent en la qual s’ha determinat que l’última poda dels enormes arbres d’este parc es va realitzar fa uns 15 anys. En este últim any s’ha procedit a la revisió de cadascun dels exemplars. S’han talat les parts que presentaven perill per despreniment i s’han ancorat unes altres per a reforçar-les i assegurar-les. En esta zona s’ha apostat per una poda de condicionament i “s’han mesurat les palmeres per a procedir a la seua catalogació”.

El concejal de Servicios y Calidad Urbana, Ricardo Sendra agradece el trabajo que está realizando Àngel, “por involucrarse y colaborar en la mejora de nuestro municipio”. El edil también agradece a los operarios del departamento “todo el trabajo que están realizando, puesto que la puesta en práctica de las técnicas que recomienda Sastre las ponen ellos en práctica”, y pide disculpas a los vecinos y vecinas “por las molestias que están ocasionando dichos trabajos”. Sendra recalca que todo el proyecto está respaldado por un técnico especializado y recuerda que con la apuesta de la naturalización “se optimizan recursos para crear nuevas zonas verdes los que combatir, en un futuro cercano, episodios de temperaturas extremas”.

 

Publicat en: