noticies noticies

Gastronomia i Comerç, ingredients principals a Pego per al mes d’abril

El municipi celebra la catorzena edició de les Jornades de l’Arròs Bomba i Bombó i la Fira del Comerç

La gastronomia i el comerç seran els principals protagonistes durant el mes d’abril a Pego amb la celebració de la catorzena edició de les Jornades de l’Arròs Bomba i Bombó i la Fira del Comerç. Dos esdeveniments amb els quals es pretén dinamitzar l’economia local, a través de la promoció de la cuina local i dels negocis de la localitat.

El primer d’ells, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Bomba i Bombó, que arriben a la seua catorzena edició, es celebraran del 13 al 21 d’abril. Unes jornades que han aconseguit convertir com a senyal d’identitat de la gastronomia pegolina al cereal que creix en la Marjal, en les seues dos varietats, bomba i bombó (esta última autòctona de la zona).

En esta edició augmentarà el nombre de locals de restauració que participen, un total de 14: Aranbea, Casino, Ca Briones, Chacarita, El Moss, Bar Daniel, Llit i Taula, L’Om, La Placeta, Rafel, Sabors de la Terreta, Zorrilla, El baret de Ximo i Xarito y Tot Cuina. La dinàmica serà la mateixa que en passades edicions, oferiran menús durant els nou dies en què el plat principal tindrà com a protagonista a l’arròs.

“Hem aconseguit mesclar tradició i avantguarda amb receptes clàssiques i consagrades en el municipi com la crosta, paella o arròs al forn; i altres més noves que s’estan fent un lloc en la nostra gastronomia com l’arròs caldós amb cranc blau o l’arròs amb cuixes de granota, o fins i tot importats d’altres cultures com el sarmale, un plat d’origen romanés en el qual l’arròs també és el protagonista”, ha matisat el regidor de Comerç, Promoció Econòmica i Creama, Raül Tamarit.

“La cuina pegolina té un potenciar immens i esta proposta, ja veterana és una perfecta ocasió per a donar-la a conéixer a la gent d’altres municipis i comarques, de fet, molts dels clients que arriben durant estes jornades ve de localitats veïnes o de La Safor i Marina Baixa”, ha remarcat Rafel Frau, restaurador del Restaurant Rafel.

Per part seua, Pascual Vicens, de Tot Cuina, ha remarcat la necessitat de “reservar taula de forma anticipada per a donar el millor servici a tots els clients”.

“En uns dies disposarem d’una taula amb tots els menús, tant en paper, repartida en bars i comerços, així com punts d’interés, i també es podrà consultar en la web de l’Ajuntament i xarxes socials”, ha indicat la coordinadora del departament de Creama, Alicia Carbonell.

Fira del Comerç

La segona cita important del mes d’abril estarà dedicada a la promoció del comerç local. La Fira del Comerç se celebrarà el 21 d’abril en el Passeig Cervantes, un esdeveniment organitzat per la regidoria de Comerç i Creama i l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego; i finançada pel consistori pegolí i la Diputació d’Alacant; en el qual participaran un total de 23 comerços: Babaanca Interiorisme i Disseny, En Quadres, La Potingues, Atleet, Bobey, Llibreria Papereria Isabel, Llenceria i Corseteria Maria, Tot en Mobles, Affiches, Xics Moda, Moda MM, Minimenuts, Òptica Pego, Capritx, Adriana Moda, Nou Estil, Pepa González, Casa Miralles Mateu, Shaddai, La Xata Merenguera, La Rouse Productions, Kanyamel Tours y Mandràgora).

Es tracta d’una oportunitat per als negocis del municipi de mostrar els seus productes i servicis als veïns i veïnes de Pego, així com als visitants. Una jornada plagada també d’activitats entorn a esta Fira. A més dels estands dels 23 comerços, també hi haurà altres tres (Ràdio Pego, Creama i InfoJove) que dinamitzaran la jornada.

S’oferiran diferents activitats per a tots els públics, com un taller d’art floral, una actuació musical a càrrec de Suit Rumba, una masterclass de ball per a xiquets i xiquetes o l’actuació d’un Dj, tast de vins i servici de barra organitzada per l’Associació de Comerciants. Hi haurà també una zona d’inflables per a xiquets i xiquetes, situat en el Antic Institut, i per primera vegada, se celebrarà un taller de cuina per a xiquets i xiquetes, a les 16 hores. “Una oportunitat parell donar a conéixer la gastronomia autòctona als més xicotets i xicotetes”, ha matisat Carbonell. “Podrà participar xiquets i xiquetes amb edats compreses entre 3 i 11 anys i és necessari inscriure’s prèviament”, ha recordat.

Concurs de pintura ràpida

La Fira del Comerç també acull, per quinta vegada, el concurs de pintura ràpida. Una iniciativa que va començar com una activitat més dins de la programació d’este esdeveniment de promoció del comerç local i que es ja s’ha consolidat, acollint a participants de tots els racons d’Espanya. En la passada edició van ser 20 els artistes que van decidir concursar i per a enguany es preveu augmentar la participació.

La mecànica serà la mateixa que en passades edicions. La recepció dels participants serà a les 9 del matí en l’Antic Institut com s’indica en les bases del concurs (que es poden descarregar en la web de l’Ajuntament). El tema d’esta edició serà ‘El Passeig Cervantes i els seus entorns, els seus monuments, els seus paisatges, els seus racons i les seues gents”.

Respecte als premis, es repartiran tres: un primer de 800 euros, a càrrec de l’Ajuntament de Pego, un altre de 500 euros que serà a càrrec del Grup empresarial VAPF i un tercer de 300, a càrrec de l’empresa pegolina Babaanca, Interiorisme i Disseny.

 

Publicat en: