noticies noticies

Pego celebra el V Cicle de Memòria Democràtica

Aquesta nova edició comptarà amb conferencies, una taula redona, un taller i la projecció del documental La Maleta de Mauthausen

Pego torna a mirar al seu passat per aprendre. El municipi celebra la cinquena edició del cicle de Memòria Democràtica, organitzar pel departament de l’Arxiu Municipal i que comptarà amb una sèrie d’activitats que es celebraran durant tot el mes de maig.

La primera cita tindrà lloc el pròxim 7 de maig a les 19.30 hores, amb la projecció del documental ‘La Maleta de Mauthausen’ on es compta la història de Joaquín Tarín, veí de Sueca qui va lluitar a la Guerra Civil i que va sobreviure al camp d’extermini alemany. Una història contada per les seves netes i besnetes.

El dimarts 14 de maig, a les 19 hores, Juan José Todolí estarà al càrrec d’un Taller de Simbologia. “Un taller vivencial cap a la llibertat a partir d’imatges, música i reflexió de grup”, expliquen des de l’Arxiu Municipal.

L’endemà, el 15 de maig a les 19.30 hores Adrián Blas Mínguez presentarà el seu llibre ‘Guerra, exilio, muerte. Valencianos y valencianas en los campos de exterminio y concentración nazis’. I el dijous 16 de maig es celebrarà un contacontes: Lola…Una infància sense pare, a càrrec de Juan José Todolí. Una proposta amb la qual es busca treballar l’empatia a través de la història del personatge de Lola.

La següent cita serà el 22 de maig. A les 19.30 hores està prevista la conferència ‘La postguerra a Pego a través de la fotografia i altres documents’, a càrrec de l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela.

El dimecres 29 de maig, a les 19.30 hores, Esmeralda Giménez, Mari Carmen Pérez, Tere Vicens, Eladi Torralba, Salvador Pascual i Ferran Ferrando participaran en la taula redona que tindrà com a títol ‘L’Ensenyament a Pego. Una experiència de memòria col·lectiva’.

La darrera cita d’aquest cicle tindrà lloc el dijous 30 de maig, a les 19.30 hores, Elvira Cambrils serà l’encarregada de la conferència ‘Feminisme i vida de Maria Cambrils en la novel·la El bes de l’aigua’.

“Seguim apostant per aquests cicles perquè és molt important que no s’oblide el passat, ja que malauradament vivim temps incerts i difícils. Creguem que l’única manera de què no tornem a repetir el passat més tràgic és recordant tot el que va passar. Per això convidem a totes i tots, especialment als veïns i veïnes més joves, a participar d’aquestes jornades”, apunta la regidora de Patrimoni i Memòria Històrica, Laura Castellà.

 

Publicat en: