Aquesta plana utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. D'acord Més Informació.
medi ambient medi ambient

Parc natural de la marjal

La Marjal Pego-Oliva està situada entre les províncies d’Alacant i València. La mitat oest pertany a Pego (Alacant) i la mitat est a Oliva (València). En este espai hi ha dunes, mallades, rius i zones cultivades.

Planol de la marjal

Este espai natural protegit té un sistema dunar que s’estén al sud del riu Serpis. Està conformat per espais palustres i arrossars. En la Marjal és característic el samaruc (València hispanica) o la “colmilleja” (Cobitis maroccana), així com la tortuga comuna (Emys orbicularis).

Entre la flora destaquen espècies com les mallades amb tarais (Tamarix gallica) i les jonqueres, canyissers (Phragmites sp) i vegetació subaquàtica. Per la seua banda, la fauna està integrada per gambetes (Dugastella Valentina, Paleomonetes zariquieyi i Athyaephyra desmaresti) o els petxinots (Anodota cygnea i Va unir mancus), entre altres espècies.

En les proximitats del parc Natural es troba la Font Salada, que és un brollador d’aigües termals amb propietats curatives per a la pell.

Més informació en la web de la Generalitat Valenciana.