noticies noticies

Pego marca el camí per a seguir en joventut

El departament de Joventut ha confeccionat el Pla Jove, un full de ruta, les directrius i eines que han de servir per a atendre les principals necessitats i demandes dels joves de Pego.

La tècnica del departament, Maido Moreno ha estat l’encarregada de dirigir aquest treball durant els darrers dos anys: s’han realitzat enquestes a 248 joves d’entre 12 a 18 anys; i a 123 majors de 18; així com a 45 informadors clau, agents socials del municipi que té relació amb els joves.

D’aquestes entrevistes els més joves han mostrat les seues inquietuds. Als menors de 18 anys els preocupa la falta de transport per a viatjar a altres punts de la comarca, així com la falta d’espais d’oci específic. Sol·liciten també més orientació a l’hora de conéixer les ofertes educatives. Respecte als joves de més de 18 anys, sol·liciten més espais d’autogestió per a reunir-se i mostren la seua preocupació per l’ocupació i l’habitatge.

Aquesta informació ha servit per a fixar els pilars del pla d’acció que es duran a terme en els pròxims anys (de 2022 a 2026), són sis: un primer apartat sobre oci, esports i medi ambient; un altre segon sobre ocupació, formació i emprenedoria; el tercer engloba temes d’emancipació, habitatge i mobilitat; el quart eix tractarà temes de participació, associacionisme i voluntariat, el cinqué espai versarà sobre comunicació i l’últim dels blocs sobre els quals es treballarà en aquest nou pla de joventut abastarà temes de convivència i hàbits saludables.

A continuació s’adjunta el document aprovat en la darrera sessió plenària.

 

Publicat en: